Британска класация нареди Бургаските езера сред топ дестинациите на 2013-а

Крайбрежието и плажните барове също са сред най-интригуващите места у нас според Rough Guide

Бургаските езера, крайбрежието и плажните барове са част от местата в България, които не са за пропускане, според престижната класация на британския туристически справочник Rough Guide.

Изданието нареди България на 8-ма позиция в своя топ 10 на най-атрактивните кътчета по света и посочи няколко места в родината, които всеки посетил я чужденец трябва да види задължително.

Едно от тях логично е Черноморското крайбрежие и неговите атрактивни плажни барове. Бургаските езера обаче също са намерили своето място в класацията. Според Rough Guide страната ни е истински "рай за орнитолозите".

Любителите на птици трябва да видят Бургаските езера наред с резервата Сребърна край Силистра и Природозащитния център Източни Родопи в Маджарово, информира изданието. 

"Невероятни плажове, приятно време, ниски цени, симпатични историческите градове и приятелски настроени хора - България е една интригуваща дестинация", описва туристическият гайд.

Освен Бургаските езера и плажовете сред най-атрактивните места за посещение у нас са посочени още Рилският манастир, Копривщица, храм-паметникът Александър Невски. Британското издание не е пропуснало да спомене и родната гастрономическа гордост - киселото мляко, което задължително трябва да бъде опитано.