В ДПС всичко е пари, заяви един от основателите на движението

Мехмед Дикме вижда как към днешна дата отново на власт се връщат възродителите и очаква още скандали в движението

Скандално интервю с Мехмед Дикме, един от създателите на ДПС, разкри част от многобройните тайни на партията.

Според Дикме движението тотално е променило ценностите си и в началото си е била коренно различно. "Полека-лека партията започна да сменя ценностите си - от ценностите на морала до ценностите на интересчийството", призна с горчивина той в ефира на bTV. Според него основната причина за това са парите, а хората на интереса са изместили създателите и основателите на движението. "В ДПС всичко е пари", твърди бившият приближен на Доган.

Мехмед Дикме, който е и бивш земеделски министър, смята, че все пак има шанс партията да се върне към корените си и старите си ценности. Дикме вижда как към днешна дата отново на власт се връщат възродителите, като даде за пример извинението на Станишев за възродителния процес на митинга в София. 

Мехмед Дикме разкри също и как преди години Лютви Местан е смятал ДПС за "формация на простаците и селяните". "Но всеки от нас е изживял своя душевен катарзис", шеговито допълни той.

Бившият министър заяви, че очаква още скандали в партията и Христо Бисеров е бил едва началото. Според него все повече неподходящи хора влизат в нея, но все пак "кой какво място ще заеме посочва само един човек в Бояна и никой друг".
 
Дикме бе категоричен, че не е бил изключен от ДПС, а сам е напуснал партията, несъгласен с методите й на политика. "Има страх в хората от турската общност. Защото в техните домове преди години са влизали турци, ровили са в хладилниците им, сменяли са имената им и сега това е на път да се повтори. Същите тези хора сега пак са в общинската управа, във властта", обяви той.