Старозагорец с жълти стотинки за депутатите

Актьорът предизвиква народните представители да работят

Старозагорският актьор Станислав Станев организира замеряне с жълти стотинки на Народното събрание. Стотинките е събирал известно време в буркан от кафе.

Пред Starazagorautre.bg Станев обясни, че инициира авангардния протест, защото не се чувства представен в настоящото Народно събрание и няма депутати, които го представляват. С него той иска да напомни на народните представители, че трябва да работят.

жълтите стотинки няма символика, това е моето оръжие, то не е забранено и всеки го има", обясни още той. На въпрос какво конкретно го провокира към протеста, какво иска да каже на депутатите с него, актьорът каза: "Каквото и да отговоря ще съм краен, но е крайно време управляващите да се научат да поемат отговорност за "грешките" си, да си ги признават. В цивилизования свят това признание се нарича оставка. В нецивилизования това признание, обикновено е придружено с арести, гонения, лагери, убийства, т.е. всички останали носят отговорност".

Станев уточни, че акцията е лична и не е свързана с никакви партии или организации.

Замерянето с жълти стотинки на Парламента ще се състои на 23 януари от 17.30ч. Информация за инициативата Станислав Станев разпространява в социалната мрежа Фейсбук, на страница с името "ОСТАВКА в жълто".