Пребиха воайор, зяпал чужда жена

Докато чакали полиция, мъжете вразумили перверзника с дървени сопи

Двама братя пребиха до смърт воайор в град Ветово, Разградско, който надничал по прозорците и следял какво прави съпругата на единия. Заради зверското меле 37-годишният Н.Н. и 43-годишния Ц.Н. ще излежат по 1,6 г. в затвора, съобщиха от съдебната палата в Русе.

Окръжните магистрати наказват побойниците с по 2,3 г. зад решетките за нанесените телесни повреди на съгражданина им воайор, но Великотърновският апелативен съд намалява присъдите им. Те могат да ги обжалват пред Върховния касационен съд.

Роднините се вбесили, след като жената на Ц.Н. му се оплакала, че чужд мъж наднича по прозорците на къщата всяка вечер, докато е на работа. Съпругът започнал да дава нощни дежурства с брат си и след няколко дни 20-годишният Божидар З. паднал в клопката.

Мъжагите веднага алармирали полицията и докато пристигне мотопатрулът, вразумили воайора с дървени сопи. При разпита в РУП-Ветово той признал, че наобикалял къщата, за да съзерцава чуждите жени. После се прибрал окървавен вкъщи и до сутринта състоянието му рязко се влошило. Баща му го открил да бере душа и извикал линейка, която го откарала в болницата.