Влак отнесе БМВ на прелез, жена и бебе загинаха при инцидента

Животът

04-01-2014, 16:38

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Катастрофата стана днес по обяд на прелеза в село Долна махала

53-годишна жена загина на място, а бебе на месец и половина почина на път за болницата при тежка катастрофа на прелез днес по обяд, съобщи Фокус. Инцидентът на жп прелеза край Карлово е станал след нерегламентирано навлизане на лекия автомобил, при задействана сигнализация на автоматичния жп прелез, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Сигналът за инцидента е бил подаден в 12.17 ч. на спешния телефон 112. Катастрофата между пътнически влак по линията Пловдив – Карлово и лек автомобил БМВ е станала в междугарието Долна махала и Баня на прелез с автоматична прелезна сигнализация и при редовно задействано устройство. След нерегламентирано преминаване, влакът удря лек автомобил БМВ. Влакът е освободен да продължи пътя си в 14,56 часа, след като е приключила работата на следствената група.
Загиналата при сблъсъка на лекия автомобил и влака жена е от село Долна махала. Пострадали са още 36-годишният шофьор, който е от Стрелча, 21-годишна жена от Великотърновско, и бебе. По-късно то е починало на път за болницата. Шофьорът и младата жена са откарани в УМБАЛ „Свети Георги“, като по-тежко е състоянието на мъжа