Местан: Горди сме с третия мандат на ДПС във властта

Четем в протестите болезненото усилие на обществото да се излекува от тежките рани, доволен е той

Горди сме, че третият мандат на партията във властта е не по-малко емблематичен от 2001 - 2005 г. (кабинета "Сакскобургготски" и членството на България в НАТО) и 2005-2009 г. (кабинета "Станишев" и членството в ЕС през 2007 година).
Това става ясно от поздравителен адрес на лидера на партията Лютви Местан до всички симпатизанти и членове на ДПС, във връзка с учредителната на ДПС дата - 4 януари 1990 година.
Днес ДПС отговорно превръща в политики програмата си, доказва на всеки български гражданин, който й вярва, последователност и зрялост в управлението на България в съответствие с европеизацията й като стандарти на демокрацията, изтъква лидерът на партията.
По думите му сега ДПС носи високата вътрешнополитическа отговорност да възстанови необратимо демократичното устройство и развитие на България, да отстрани завинаги сенките на авторитаризма и силоващината от управлението на държавата.
За нас обаче 2013-та година не е белязана единствено със знака на катаклизмите и протестите, защото ние в ДПС, дори в тях четем болезненото усилие на политическия процес и на гражданското общество да се излекуват от тежките рани, нанесени от 4-годишното авторитарно управление, доволен е Лютви Местан.