Уикендът: Очаквания и стремежи през ситото на реалността

Слънце в Козирог, Луна във Водолей - Риби Противостоянето на Юпитер и Слънцето е ключова фаза в цикъла на двете планети, позволяваща да отсеем зърното от плявата по отношение на нашите надежди и стремежи.

Астрологична картина за 4-5 януари
Първият уикенд от новата година идва с два коренно различни по своята енергетика дни. Събота предлага повече социални възможности, общуване с приятели и участие в публични мероприятия. Неделя-напротив, ще ни донесе желание за уединение, спокоен отдих и копнеж за по дълбоки, мистични и чувствени преживявания.

И в двата дни е желателно да превключим на свободен режим, без да поемаме конкретни ангажименти и да планираме сериозни дела. В събота, това ще подкрепи спонтанността на преживяванията и ще ни даде възможност да се възползваме от неочаквани предложения и възможности. Така или иначе, едва ли ще можем да се придържаме към конкретен план и да следваме обичайните си навици, а контактите с хора, които излизат извън традиционното ни обкръжение ще бъдат далеч по-интересни и вълнуващи. С настъпването на вечерните часове, желанието да избягаме макар и за кратко от суетата на ежедневието, няма да среща вече никакви съпротиви. С най голям потенциал да ни съдействат за бягството от реалността са киното, музиката и визуалните изкуства.

В неделя най-щастливи и доволни ще останат онези които имат възможност за излет сред природата, продължителна разходка край морето или друг водоизточник. Характерната разсеяност на този ден и без това ще направи непосилни за изпълнение дори съвсем простички битови занимания, които обичано изпълняваме с рутина, затова не си струва да се напрягаме и да вървим срещу природата. Правете само онова, което действително желаете, общувайте само с онези които действително са ви приятни.

Спокойната атмосфера в неделя, ни осигурява благоприятна среда за себепознание и усъвършенстване. Възможност, която ще ни помогне да се справим с вътрешните противоречия породени от противостоянето на Юпитер със Слънцето. Това е ключова фаза в цикъла на двете планети, позволяваща да отсеем зърното от плявата, по отношение на нашите надежди и стремежи. Импулсът за тяхното възникване и осъществяване се е зародил в края на юни 2013г. Сега става ясно кои от тях са подхранвани от твърде оптимистични, нереалистични очаквания и завишена самооценка и кои имат действителен потенциал да повишат благосъстоянието, личностното ни развитие и удовлетвореността ни от живота. Провалите и излъганите очаквания макар и болезнени, ни предпазват от по-големи загуби и разочарования. Те следва да бъдат мотив за корекция в плановете и желанията ни за настоящата година. Отказът от стремежи, чиято реализация не е подкрепена от обстоятелствата, ще ни помогне да пренасочим  личните си ресурси в области притежаващи действителен потенциал да ни направят щастливи.

Здраве, хранене и красота
Двата почивни дни предоставят идеални условия за възстановяване на силите след празничните дни. Особено неделя, когато посещенеито в СПА център ще бъде запомнящо се преживяване. Не се колебайте да поглезите тялото освен с масажи и водни процедури, и с вкусно приготвени морски дарове. То ще ви се отблагодари с висок потенциал и работоспособност през следващата седмица. Погрижете се и за кожата-тя ще усвои пълноценно всички полезни вещества от дълбоко-подхранващи и хидратиращи козметични средства.