3 януари: Сговорна дружина, планина повдига

Слънце в Козирог, Луна във Водолей

Астрологична картина на деня - 3 януари
В петък съзнателно или не ще се чувстваме привлечени към места и ситуации, където можем да осъществяваме интелектуален обмен с по-големи групи от хора, предимно приятели и съмишленици. Дори и да искаме да прекараме денят в усамотение, това едва ли ще ни се удаде с лекота, което ще поражда психологическо напрежение. Дали ще успеем да го преодолеем с лекота, зависи от това до колко обвързани ще се окажем с различни по рода си лични и групов проблеми.

Противопоставянето на Слънцето и Меркурий с Юпитер, което ще се проявява от днес до края на седмицата ще актуализира въпросите за взаимоотношенията с родители и роднини, както и липсата на баланс между семейните отговорности и професионалните ангажименти. Ще трябва да преосмислим ролите, позициите и приоритетите, които те заемат в живота ни. Ако работата възпрепятства реализацията на семейните планове е необходимо да обмислим необходимостта от промяна. Обменът между трите планети ще се отрази и на обществено-социалния фон, поставяйки на изпитание традиционни концепции във взаимодействието между властта и народа. Отново можем да станем свидетели на скандални разкрития в дейността на законодателните и съдебни органи, църковни институции, депутати, съдии и духовни лица, пораждащи бурни реакции и остро обществено недоволство.

Работа и бизнес
Вече е време да се заемем с активна реализация на януарските си планове, част от които вероятно ще определят посоките на развитие и резултатите до дейността ни през цялата година. Полезно би било днес да ги поставим на обсъждане пред началници, сътрудници и съдружници. Колективните усилия в планирането и обмислянето на стратегии ще ни помогнат да уточним важни за работата детайли както и да направим корекции обещаващи по-голяма оптимизация. Що се отнася до инвестициите, те ще се нуждаят от преценка и отлежаване почти до края на месеца, така че не бързайте да стартирате новата година  със съмнителни вложения.

Здраве, хранене и красота
Новата Луна естествено ще се погрижи за възстановяването на жизнените ни сили, но днес все още се налага да се съобразим с някои ограничения които тялото ни поставя. Особено, в случай на изострени хронични симптоми, настинки или просто умора. От друга страна пасивността и бездействието могат да блокират нарастващия енергиен поток, затова най- разумно е да редуваме натоварване с почивка. Продължителна разходка, колективни спортове и игри са най-уместното решение за поддържане на енергийния статус

Уязвими са нервната система и осезателните органи, затова избягвайте дразнещи шумове и звуци. В менюто е желателно да се придържаме към по-голямо разнообразие. Избягвайте гладуването, дори и Новата година да ви е "поздравила" с някой излишен килограм.