Създателят на Спайдърмен полетя от балкон

Известният белгийски дизайнер Стийн Хелсен, създал костюма на Спайдърмен, е паднал в новогодишната нощ от балкон в Брюксел и се намира в критично състояние, съобщи ИТАР-ТАСС.
Моделиерът е полетял от балкон на хотел "Роял Уиндзор" в белгийската столица. При падането си по думите на очевидци Хелсен е разбил стъклен навес пред входа на хотела, а след това се е приземил върху покрива на паркиран автомобил.
През 2013 година компанията на дизайнера се е сблъскала с финансови затруднения, а самият той изпитвал психологически дискомфорт. Хелсен на няколко пъти търсил помощта на лекари специалисти. В едно от интервютата си през миналата година той спомена, че е станал по-спокоен.
Хелсен, който е от град Лимбург в белгийска Фландрия, стана известен с това, че работи за престижни модни къщи от ранга на "Валентино" и "Армани". Негови дизайнерски тоалети са обличали Роби Уилямс, Лени Кравиц, Киану Рийвс и Хю Грант.
Хелсен е създателят на костюма на Спайдърмен, Човека-паяк, с който актьорът Тоби Магуайър изигра главната роля в едноименния филм. Той е разработил и екипите, с които белгийските спортисти се явяват на международни състезания, пише БТА.