Намаляват времето за изказване в НС от 2 минути до 30 секунди

Ще има ли касов апарат във всеки рейс на Градския транспорт?

„Коалиция за България” има идея за ограничаване на говоренето в парламента. Това каза в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия депутатът от БСП Петър Мутафчиев.
Когато се иска прегласуване предлагаме времето да бъде намалено от 2 минути до 30 секунди, защото то се иска тогава, когато има установено нарушение. Не става дума за печелене на време, изтъкна още той. Когато се иска прегласуване, много народни представители се опитват да представят своята позиция, каза депутатът.
На друго мнение обаче е народният представител от ГЕРБ Станислав Иванов. В досегашните парламенти не съм чувал да има подобно ограничаване, в предишното Народно събрание съществуваха същите права, които сега се ползват от опозицията. Ако председателят реши, че някой е излязъл извън процедура, той може да я прекрати, категоричен е той.
На 1-ви януари трябва да има касов апарат във всеки рейс на Градския транспорт. В момента важи и не знам кой го проверява, коментира Иванов. Мутафчиев обаче е категоричен, че това не е ефективна система и подчерта, че не можеш да искаш в движещ се автобус касов апарат вързан с НАП. Ние предложихме да бъде удължен срокът от самото начало, заключи Петър Мутафчиев.