2 януари : С умереност и чар

Слънце в Козирог, Луна в Козирог - Водолей

Астрологична картина на деня - 2 януари
Първият работен ден от новата година, ще преминe спокойно, почти безгрижно, от което ще се възползват най-вече дамите. Те ще се радват на дребни жестове на внимание, а спокойното им, макар и леко сдържано настроение и поведение ще печели симпатии и комплименти.

Спокойната и прагматична атмосфера на този ден осигурява идеални условия за решаването на организационни въпроси и задачи. Лесно и резултатно ще протича взаимодействието с държавни и обществени институции по формални и документални въпроси. А в случай, че разполагате с малко излишни средства, разходката по магазините особено в първата половина на деня, ще ви изненада с ценни попадения, на добра цена и с висока практическа стойност.

Вечерните часове окончателно ще ни изкарат от след-новогодишната летаргия, като ни предложат свежи възможности за социални мероприятия и срещи с приятели. Приятните изненади и веселото настроение ще поддържат добър емоционален фон, който ще подкрепи самочувствието и оптимизма ни.

Работа и бизнес
Денят не предполага висока активност и конкретни резултати от работата, но пък е изключително подходящ за планиране на дейността и оценка на текущите възможности. Сега е момента да обмислите целите за предстоящата година и да си съставите план за реализацията им. Подходящ е също за дейности изискващи повече усамотение и задълбочена аналитична работа.

Здраве, хранене и красота
Клетките на организма постепенно се събуждат за нов живот и активен взаимо-обмен. Можем де им помогнем с увеличаване на физическата активност. Бъдете внимателни и предпазливи обаче, тъй като периодът все още е подчертано травмо-опасен. Енергетиката на периода е пасивна, поради което мнозина ще чувстват повишена умора и липса на настроение. Осигурете си достатъчно време за почивка и не пропускайте възможност за продължителна разходка.

Денят е изключително подходящ за стартиране на нов здравословен режим на живот, особено ако той включва увеличаване на физическата активност. Ще можете дисциплинирано и стриктно да се придържате към него, което неизбежно ще има положителен ефект върху здравето и самочувствието ви. Сега е моментът също така да изберете нови козметични средства, съобразени с актуалните нужди на кожата и косата.