НАСА бесни на Бионсе

Певицата използвала думите "голяма неизправност" от аудиозаписа в песента си

Поп звездата Бионсе си навлече гнева на НАСА, след като използва в своя песен аудиозапис, направен малко след като космическата совалка Чаланджър се взриви през 1986 г., при което загинаха седем души на борда, съобщава БГНЕС.

Певицата използвала думите "голяма неизправност" от аудиозаписа в песента си, в която се говори за провалена връзка. Това обаче не се сторило много забавно на Американската космическа агенция.

"Инцидентът с Чаланджър е важна част от нашата история, трагично напомняне, че изследването на Космоса е рисково и никога не трябва да бъде тривиализирано. НАСА работи всеки ден, за да почита наследството, оставено от нашите загинали астронавти, докато изпълняваме мисията си да достигаме нови висини и да изследваме Вселената", посочи агенцията в комюнике.

Макар да не се е извинила официално, Бионсе публикува съобщение, в което заяви, че причиненото страдание не е било умишлено. "Сърцето ми е със семействата на загиналите хора при трагедията с Чаланджър. Песента ХО беше записана с най-искреното намерение да помогне за излекуването на тези, които са загубили любими същества, и да ни напомни, че се случват неочаквани неща, затова трябва да обичаме и ценим всяка минута, която имаме с най-важните за нас хора. Композиторите включиха аудиото в знак на почит към самопожертвувателната работа на екипажа на Чаланджър с надеждата те никога да не бъдат забравени", се казва в комюникето на певицата.