Цигани пребиха хасковлия в кръчма, не искал да слушат чалга

Младежът е на 20 години и е със счупен нос, след като бил издебнат на стълбите пред заведението

Хасковлия е пребит в кръчма от роми, застъпници на първичната чалга. Те поискали в популярно хасковско заведение на пъпа на центъра да звучат мелодии тип „маанета“, а след като младежка компания се възпротивила, устроили разправа, от която пострадал най-вече един от тях, съобщава ХасковоНет.
Младеж на 20 години е със счупен нос, след като бил издебнат на стълбите пред заведението, където излязъл да пуши. За случаят сигнализира свидетел на име Янков.
"Група Момчета между 18 - 20 години сe забавляваха кротко и не пречеха на никого, докато във въпросната кръчма не се пусна циганска музика, за да се угоди на петима роми на възраст между 30 - 45. Едно от момчетата отиде до управителя на кръчмата, за да му каже, че е недопустимо в българска кръчма да се пуска такава музика и че на хората не им харесва. Циганската музика, беше спряна, но явно някой от ромите е дочул разговора между момчето и управителя и 15 минути след това момчето е отишло на вън да изпуши цигара. В същото време навън са го чакали двама от ромите и са го нападнали в гръб и са му нанесли бой, всичко е станало за секунди. Момчето беше със счупен нос за съжаление никой нищо не е видял", твърди Янков.