Раздават таблети в новогодишната нощ

Региони

30-12-2013, 11:20

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожелания за Нова Година

Хубави песни за Нова година (видео)

Как да си направим сами сурвачка за Нова година

Традициите на Нова година, да се подготвим

Над 80 ентусиасти изпращат 2013-а на велосипеди

БДЖ с допълнителни вагони по Нова година

Къде БГ звездите посрещат 2014-а?

Жени масово връщат коледните подаръци!

160 000 българи ще посрещнат Нова година в чужбина

Вижте кои линии от градския транспорт ще работят през нощта на Нова година

Какви са новогодишните гадания?

Нумероложки хороскоп за 2014 година

Ирина Флорин изпраща рокля на Парис Хилтън за Нова година

Уникални празнични сладки! (галерия)

Чакаме сто бебета на Нова година

Нова година - Богдана Карадочева и Васил Найденов

5000 бели мечета ще се родят на Нова година в Арктика

Не знаеш къде да посрещнеш Нова година? Виж ТУК!

Нова година като в приказките! "Лайпциг" ви очаква

Пролетно време преди Нова година

Новогодишни поверия, традиции и обичаи

Новогодишни късмети за баницата

Коледни и новогодишни пожелания според зодията

„Коледни и новогодишни картички и празнични символи” в музея в Благоевград

Арт инсталация от 3 000 кукери за Новогодишния кукерски карнавал в Разлог

Коледни и новогодишни празници - Добрич 2013

Пазете се от празничния стрес!

Песни, танци и томболи с награди ще има за хилядите празнуващи по градските площади

За 15-и пореден път столичани ще посрещнат Новата година на площад "Батенберг" в София. Шоуто започва на 31 декември в 22,30 ч и продължава до 1,50 ч на 1 януари. Светлинни ефекти и красива заря ще зарадват хората, избрали да празнуват на открито. Градусът на настроението ще вдигат дует "Ритон", Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, както и новите идоли на най-младото поколение - Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, балет "Веда Джуниър". Водещи ще са Боряна Каменова и Даниел Ненчев от БНТ.

Стотици бургазлии ще изпращат 2013-а на велосипеди. Феновете на колоезденето се събират в неделя на обяд пред сградата на община Бургас, въоръжени с колела. Ентусиастите ще потеглят на обиколка точно в 12 часа. "Да изпратим 2013 година на велосипеди" е мотото, под което се провежда необичайното шествие. "Нека всички видят, че студеното време не може да ни спре! Да покажем, че може да се празнува, дори и на колело", заявяват организаторите, които събират подкрепления в социалната мрежа. Над 100 души се очаква да се включат във велопарада, с който бургазлии ще изпратят годината. Идеята е да се покаже, че колелото може да се ползва почти целогодишно и не само като средство за придвижване, а е начин на живот. Шествието е също и реверанс към кмета на града Димитър Николов, който превърна велосипеда в удобен транспорт под наем.

Томбола с много награди очакват жителите и гостите на Монтана. За посрещането на 2014-а събираме целия град на централния площад "Жеравица", съобщи кметът Златко Живков. Празникът започва в 23,30 часа на 31 декември. За късметлиите сме приготвили телевизор, таблет, три велосипеда "Крос", куверти за вечеря в ресторант "Житомир", най-новите издания на литературния алманах "Огоста" и книгата "Монтана - мост на цивилизации", допълни градоначалникът.
Подаръците ще бъдат връчени веднага на късметлиите от томболата, билет за която получава всеки, дошъл на площада. Предметите са предоставени на общината от фирмите в града. Множеството на площада ще весели обичаната народна певица Гуна Иванова. С нея ще пеят и внучките й Ива и Велислава Костадинова. Ще свири духовият оркестър на града. Кметът и тази година ще се отчете с емоционално слово от трибуна до елхата.

Хлапетата от Велико Търново пък ще сурвакат за здраве своите баби и дядовци. 600 сурвакници изработиха в детската работилница, организирана от общината пред кабинета на кмета Даниел Панов. В нея се включиха малчугани, аниматори, служители на администрацията и родители. Бабите, които бяха довели внучетата си, разказваха на децата за символиката и традициите, свързани със сурвакането. В работилничката участваха и възпитаници на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Пеню и Мария Велкови" и от Центъра за настаняване от семеен тип за деца в риск във Велико Търново.

Ретро честитки за Нова година изпрати до своите приятели и дарители Държавен архив - Перник. Поздравите за ЧНГ са върху хартиен носител, а не с SMS или по електронната поща. Съвместно с читалище "Съзнание" са преиздадени две поздравителни картички от 60-те години на XX век, които са пратени до получателите с плик и марка. Идеята хрумнала заради запазени в лични фондове стари честитки, довери шефката на институцията Станислава Георгиева. Държавен архив-Перник издаде луксозен календар за 2014 г., посветен на 60-годишния юбилей на държавния металургичен завод "Ленин", днес "Стомана Индъстри" АД. Илюстрациите са мигове от историята на стоманолеенето в града.

Последният за годината аудио-визуален спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина" ще бъде излъчен днес, на 30 декември. Това съобщиха от Регионален исторически музей във Велико Търново. Шоуто е подарък за жителите и гостите на Велико Търново от общината и общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов". То е с начален час 20,00 и може да се наблюдава от площад "Цар Асен I".

Варненци ще се возят без билет на рейсовете в морската столица. Три безплатни линии на градския транспорт осигурява в новогодишната нощ на 31 декември общинската фирма "Градски транспорт" във Варна. "По настояване на кмета Иван Портних линиите са подбрани така, че максимално голям брой варненци да се възползват от безплатното придвижване до центъра на града", подчертаха от кметската пресслужба.
От 22,00 ч до 03,00 ч без билет ще се пътува по линиите 2, 14 и 83. През деня на 31 декември автобусите по всички линии на фирма "Градски транспорт" ще обслужват пътниците нормално по графика, установен за празнични дни.

Купонджиите в солицата пък могат да се качат на метрото, за да се приберат вкъщи. Подземното влакче ще работи без почивка в новогодишната нощ.
Допълнителни вагони за влаковете през цялата седмица от 30 декември до 5 януари ще осигури и БДЖ.

Екипажите на пет наши кораба ще посрещнат едновременно Новата година и ще вдигнат празнична наздравица. Те ще бъдат в един и същи часови пояс, в който е и България. Това се случва за първи път в историята на Параходство БМФ АД. Всички останали кораби ще са в акватории на запад от Черно море, съобщиха от дружеството. Екипажът на "Хемус" с капитан Лъчезар Лулчев преди настъпването на Нова година ще бъде в Новорусийск (Руска федерация). Екипажът на "Пирин" с капитан Кристиан Костадинов ще бъде в Мариопул (Украйна). Там се очаква да пристигне и "Родина" с капитан Мартин Йорданов. В турското пристанище Искендерун в Средиземно море ще бъде моторният кораб "Родопи" с капитан Стефан Хубенов. На 31 декември 2013 г. в наше пристанище - Бургас, ще бъде единственият кораб от целия ни флот -"Ком", с капитан Иво Станков. Последен ще посрещне 2014 година екипажът на моторен кораб "Витоша" с капитан Константин Димитров. Очаква се по това време той да е в териториалните води на Перу.

С празнични фойерверки и атрактивна програма посрещат Новата 2014 година на площада пред общината в Русе. В 23 часа на 31 декември ще започнат изпълненията на едни от най-успешните и обичани млади български изпълнители Поли Генова и Орлин Павлов. Техни партньори на сцената ще бъдат трио ЛаТиДа и DJ Борче. В последните минути на отминаващата 2013-а русенци ще бъдат поздравени от кмета на дунавския град Пламен Стоилов. По традиция първото празнично хоро ще се извие под съпровода на оркестъра на Фолклорен танцов театър "Найден Киров", след което празничният концерт ще продължи с хитовете на Орлин Павлов и Поли Генова. Водеща на новогодишната програма ще бъде актрисата Ралица Константинова.