30 декември: Като за последно

Хороскоп

29-12-2013, 23:56

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

21 декември: Зимно слънцестоене

Декември: Ревизия на ценностите

Слънце в Козирог, Луна в Стрелец

Астрологична картина на деня - 30 декември
Астрологичната обстановка в последните дни на годината със сигурност няма да ни позволи да изпаднем в обичайната летаргия съпътстваща продължителната почивка. Ключови за отиваща си година дела и ситуации не просто ще изискват нашето внимание, а буквално ще го погълнат, при това с категорична настойчивост. А пътуванията едва ли ще могат да бъдат описани като разтоварващи и ще изискват от нас
стресо-устойчивост и бързи реакции.

Агресивния фон в понеделник изисква от нас максимално внимание. Избягвайте споровете и дори обсъждане на спорни теми. Конструктивния диалог и изглаждането на противоречията ще бъдат невъзможна мисия. Дори и да постигнете временна победа след безпощадна словесна канонада, ползата  ще бъде незначителна, а последствията от думите ви продължителни, при това с ефекта на бумеранг. Своеволията и непримиримите позиции ще усложняват допълнително обстановката. Затова е изключително важно да бъдем максимално бдителни и да контролираме емоционалните си реакции, а и да коригираме позицията си, в случай че обстоятелствата настойчиво ни подсказват необходимостта от това. Няма нищо лошо в това да променим плановете си, когато постигането на целта го изисква. А също и да преглътнем малки разногласия, когато това би ни помогнало да избегнем по-сериозни усложнения във взаимоотношенията.

Здраве, хранене и красота
Периодът е тежък за хората страдащи от хронични заболявания, както и за тези, които са емоционални и психично неустойчиви. Изострената чувствителност ще ни предразполага към бурни, понякога неадекватни агресивни реакции, което ще става причина за инциденти, травми и произшествия. Уместно е съзнателно да избягваме всяка ситуация, която обичайно ни носи стрес и напрежение. Малко повече уединение няма да ни е излишно, затова не пропускайте нито една възможност да си го осигурите дори за кратко. Ще дадете възможност на сетивата си да починат.