Румен Петков обвини министър Стойнев в административна немощ

Изключително съм притеснен от административната немощ на министър Стойнев, който в продължение на три месеца през десет дни лъже някои от депутатите от Плевенска област или мен в качеството ми на председател на Областния партиен съвет на БСП, за едно елементарно кадрово решение в Белене. Това каза председателят на Областното ръководство на БСП в Плевен Румен Петков на среща с журналисти.

Той обясни, че това кадрово решение е свързано с факта, че площадката в Белене няма ръководител от шест месеца, а от четири месеца има един единствен кандидат, който разполага с цялата необходима подкрепа, но по необясними причини не е назначен.

Румен Петков добави, че е наясно как се взимат кадрови решения и поясни, че в случая не става дума за уволняване на служител, заемащ мястото, а за свободно място. Той коментира, че през последните четири месеца - откакто е председател на Областния съвет на БСП, получава информация, че човекът е назначен - нещо, което всъщност не се е случило.

Румен Петков каза, че човекът, който би трябвало да бъде назначен, най-малкото по причина, че е единствен кандидат, е подкрепен от повечето депутати от Плевенски регион, както и от областния управител. Кандидатът за ръководител на строителната площадка на АЕЦ „Белене” Христо Кондров е от града, има необходимия ценз, както и административен опит и е  заемал временно длъжността кмет по време на извънредните избори за кмет на Белене тази година.