Чистач стана милионер, открил лотариен билет след "Санди"

27-годишният Марвин Мартинес прибра 1 милион долара след като преди година намери печеливш билет на държавната лотария след урагана „Санди" през 2012 г.

Американец прибра 1 милион долара след като преди година намери печеливш билет на държавната лотария. 27-годишният Марвин Мартинез случайно попадна на късметлийската хартия след урагана „Санди" през 2012 г.

„Чистехме улиците и между мокрите листа забелязах лотарийния билет. И досега не мога да разбера какво ме накара да го взема", обясни озеленителят.

Младежът отишъл в офис на лотарията и предал билета. След три седмици научил, че печели джакпот от 1 милион долара. Въпреки това не успял да си вземе парите веднага, съобщава CNN.

Наградата на жителя на Лонг Айлънд бе връчена в петък, повече от една година, след като той го предаде билета в лотарията. Лий Парк, който е говорител на американската лотария, съобщи, че няма причина да се смята, че билетът "не е с право на собственост на г-н Мартинес".

В лотарията не е постъпила жалба за кражба на печеливш билет.

Говорителят изтъкна, че е нормално да се чака почти една година, за да се изясни кой е притежател на печеливш билет. Мартинес обяви, че ще сподели щастието си около печалбата със своето семейство.