Измамиха 81-годишен мъж от Шумен с 500 лева

Крими

29-12-2013, 10:30

Снимка:

МВР

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненец и ученик от Шумен спечелиха американска инвестиция

По случая работят служители на Районно управление „Полиция” - Шумен

81-годишен мъж от Шумен е измамен по телефона със сумата от 500 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Шумен. Вчера, в Районно управление „Полиция” - Шумен е получено съобщение от 81-годишен мъж от град Шумен, че вчера, около 17.30 часа на стационарния му телефон се е обадила жена, която плачела и се е представила за снаха му.

Обяснила, че е с тежка фрактура на крака. Впоследствие в разговора се включил мъж, който се представил за „доктор Колев”. Той заявил, че за лечението са нужни 7500 лева. 81-годишният мъж обяснил, че разполага само с 500 лева.

Определена му била среща на ул. „Осми март” в град Шумен, където 81-годишният мъж трябвало да предаде сумата от 500 лева. Пред полицейските служители той обяснил, че парите поставил в плик и ги предал на младеж, който се представил, че е изпратен от „доктор Колев”.

След като се прибрал в дома си, получил ново обаждане от „доктора”, който се интересувал дали е предал парите. След това, 81-годишният мъж се обадил на сина си и установил, че е измамен. Образувано е досъдебно производство. По случая работят служители на Районно управление „Полиция” - Шумен.