Утре: Слънчево с максимални температури между 8°и 13°

През следващото денонощие над Дунавската равнина ще има ниска облачност или мъгла. Над останалата част от страната през нощта ще преобладава ясно, а утре слънчево време

По-значителна облачност ще има в нощните часове над източните райони.

Минимални температури между минус 2° и 3°, максимални в Дунавската равнина 2°-7°, в останалата част от страната 8°-13°, в крайните югозападни райони до 15°. Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна в сутрешните часове.Ще духа слаб вятър от север, североизток. Максималните температури ще са до 8°-11°. Температурата на морската вода е около7°, вълнение на морето 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра - около 9°, на 2000 метра – около 3°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи агенция „Фокус”.

В понеделник в Дунавската равнина ще се задържи мъгливо или с ниска слоеста облачност. Над останалата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време. Постепенно от запад на изток ще се заоблачи. През последния ден на тази и първия на новата година ще има значителна облачност. Само на отделни места в крайните източни райони е възможно да превали слаб дъжд. Със слаб до умерен вятър от север-североизток ще прониква по-студен въздух; дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски, освен в местата с трайна мъгла, където няма да се променят съществено.