28 декември: В свои води

Слънце в Козирог, Луна в Скорпион

Астрологична картина на деня - 28 декември
Определено стационарната позиция на Венера се отразява отрезвяващо на коледното ни настроение и ни принуждава много внимателно да се отнасяме към всички Венерини въпроси в живота си. И доколкото тя касае усещането ни за доволство от простичките земни радости, вероятно мнозина изпитват чувство на недостиг в ресурсите с които могат да си ги позволят и на взаимност в човешките взаимоотношения. Иронията е в това, че именно благодарение на нея, бихме могли да се абстрахираме от външните влияния и онова което се смята за социално приемливо за да разграничим своите истински потребности и желания от това което ни диктува социума и да направим независим избор. Може би е малко тежко такъв процес да протича във време, в което се очаква да бъдем щастливи и да се обичаме, но Вселената не винаги е проявява благоразположението да се нагоди към нашия условен празнично-делничен цикъл. И определено е много по-мъдро и здравословно ние да се нагодим към нейния. Затова в случай, че усещате потребност да се абстрахирате от външната суета за да изследвате вътрешните си преживявания, не се колебайте да го сторите. Рядко имаме възможност да разграничим истинските от условните ценности, сериозните и дълбоки чувства от повърхностните привързаности и това със сигурност е един от най-ценните коледни подаръци, които можем да получим.

В последните дни на годината небесната сцена е наситена от интензивен обмен, който подсказва и интензивни събития в поднебесния свят. Събота няма да направи изключение и също ще ни изправи пред ситуации напомнящ пред-новогодишна мобилизация. Но пък е изключително подходяща, за да поразчистим както външното пространство, така и понатрупалия се в последните дни емоционален излишък. Струва си да помислим какво искаме да вземем със себе си в бъдещето и с какво да се простим с благодарности да погребем в миналото. Малко по-внимателни следва да бъдем във взаимоотношенията си с близки хора, които могат да пострадат заради прекалено резки изказвания или липсата на съчувствие и взаимност. Неочаквани и твърде стресиращи новини от близо и далеч пък могат да променят в последния момент плановете ни за новогодишните празненства. Всъщност, вероятно по-наблюдателните сред  вас вече сигурно са се досетили, че най-печелившия ход е отказът от каквито и да било планове и готовността да се нагодим към обстоятелствата. По възможност без смели пориви и излишни движения. Пътуванията през празничните дни могат да ни отнемат и последната искрица от празничното настроение, а и едва ли ще оправдаят очакванията ни.

Бдете там, където се чувствате в свои води, общувайте повече с тези, с  които ви свързват дълбоките корени на миналото и премете малките неудобства като ограничения които ви предпазват от по-сериозни загуби
и разочарования.