Утре с максимални температури между 9° и 14°

През нощта над западната половина от страната ще бъде облачно и на места в югозападните райони слабо ще превали

Над Източна България облачността ще е разкъсана. Почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, малко по-високи в югозападните райони от страната.

Утре преди обяд над Западна България облачността ще е значителна, но след пладне ще се разкъса и намалее, и до края на деня над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. На места в Дунавската равнина ще остане мъгливо. След обяд над източните райони ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималните температури, в повечето места, ще са между 9° и 14°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност, по-значителна в сутрешните часове. Максималните температури ще са между 10° и 12°. Вълнението на морето ще бъде слабо 2 – 3 бала.

Температурата на морската вода е 7°- 8°.

В планините ще има значителна облачност, намаляваща по-късно през деня до предимно слънчево. Преди обяд по върховете на Рила и Пирин е възможно да превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 2°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

В неделя над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Значителна ниска облачност или мъгла ще има в Дунавската равнина. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните между 5° и 10°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла - около 2-4°.

 В понеделник от запад облачността ще се увеличи, до вечерта над цялата страна, но ще се задържи без валежи. Във вторник ще има значителна облачност. Ще духа слаб вятър от север-североизток и с него ще прониква студен въздух; дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса. Само на отделни места в източните райони е възможно да превали съвсем слаб дъжд.