Вече можем да пускаме тото и в пощите

Български пощи и Българският спортен тотализатор подписаха договор за сътрудничество

Споразумението предвижда предлагане на тото фишове в пощенските станции.

Подписа си поставиха Валентин Петков, изпълнителен директор на „Български пощи" и Белчо Иванов, изпълнителен директор на спортния тотализатор, съобщава агенция „Фокус“.

Подписването на договора е положително събитие. То е в унисон с предлагането на нови услуги в портфолиото на Български пощи и е част от мерките за финансово оздравяване на дружеството. Това каза Георги Тодоров, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Тодоров обясни, че пощенските служители в 264 пощенски пункта ще приемат фишове и талони на тотализатора, ще изплащат награди до 200 лв.

По думите на Йордан Йовчев, заместник-министърът на младежта и спорта, този договор е положителен и ще носи положителни резултати в бъдеще като откриване на нови работни места.

„Надявам се, че попълненията във всички тото пунктове ще бъдат повече като финанси, като това подпомага и спорта", добави Йовчев. „Договорът е отворен и няма да се ограничи само до тези 264 пункта.

БСТ в началото на годината внедри информационна система за обработка на залозите в реално време. Технологията е нова и съвременна. За да бъде тя ефективна, трябва да се разширяват приемателните пунктове", обясни Белчо Иванов, изпълнителен директор на БСТ