Кукленият театър в Бургас с богат афиш през 2014 г.

Бургас Лайф

27-12-2013, 06:23

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кукленият театър заминава за Индия

350 000 лева са средствата, които постъпват в хазната, от делегирания бюджет

350 000 лева са средствата, които постъпват в хазната на Държавния куклен театър- Бургас, от делегирания бюджет. Това съобщи за радио „Фокус” Христина Арсенова, директор на театъра. 3/4 от сумата отива за заплати. „Остават достатъчно средства, за да успеем да направим богат афиш и да подновим базата на театъра. За нас делегирания бюджет е много спешна формула т.е. ние играем много и не сме много хора- 24 души.

Това означава, че средствата, които получаваме по делегирания бюджет, са в пъти по-добри. Много по-добре сме, отколкото бяхме преди, когато разчитахме само на продажбата на билети.

Има много разходи, които са към автори на пиесите, към организацията. Остава чист приход максимум 50% от приходите от продажбата на билети. Зрителите, които са редовни в Бургас, са между 30 000 и 34 000. Това число е почти константна величина”, каза Арсенова. Тази година в театъра е извършен ремонт на задната част от сцената. „ Нашата сцена беше доста опасна встрани. Там имаше пространства, които са опасни за актьорите, когато няма светлина. Направихме цялостен сценичен под, подновихме част от осветителната техника, купихме нови компютри за озвучителната кабина”, добави директорът.
Първата събота и неделя след нова година кукленият театър няма да работи. Актьорите ще зарадват бургаските деца с представление втората седмица от януари. Репетициите започват още от 6 януари на спектакли, които не са играни близо 3-4 години поради отпуск по майчинство на една от актрисите. Това са „ Момичето с бисерните сълзи”, „Момата чернодреха”, „Малкият Мук”, „Халифът щърк”.