Кметът на Сливен източвал общината в полза на бизнес кръгове на БСП?

Източването на финансови средства чрез различни способи върлува и там, където е кадрувал кмета

Списък със сключени от Oбщина Сливен договори с фирми за извършването на строителни и други дейности сочи, че повечето от тях са софийски, свързани с бизнес кръгове от БСП, съобщава Агенция „Седмица” - Сливен. Списъкът е предоставен на сайта от анонимни източници.

Червените най-горе нямат друг свой кмет в 10-те най-големи градове на страната, коментират запознати, и затова Община Сливен и благодарният им Кольо Милев се явяват "естествен" донор за "наши" фирми, фондации и прочие.

Могат да бъдат изброени немалко случаи, но като класически такъв остава превеждането на 45 000 лв. преди време на Рекламна агенция "Оупън майндет", която трябвало уж да сътворява европейски имидж на затъналия в съсипия Сливен. Проверка показва, че "Оупън майндет" се оглавява от Людмила Тотина, активистка на младежката организация на БСП и PR експерт на "Позитано" 20. Тя е изключително близка с червения депутат Кирил Добрев, участвала е в две фирми, в които той е бил акционер. Именно чрез фондация на покойния Николай Добрев е регистрирала сайта "Аргументи" - трибуна на проекта "Първанов", пише yugoiztokinfo.com.

Ако този списък с бизнеспартньори на общината излезе на бял свят ще лъснат още много истини за това как Кольо източва общината в полза на своите благодетели. Само че, особено след кончината на Радостин Русев, достъпът до документацията на ведомството е абсолютно невъзможен и отсъствието на прозрачност може да се сравни може би с тази в Северна Корея или Беларус, коментират местните общински съветници.

Източването на финансови средства чрез различни способи върлува и там, където е кадрувал кмета. Така е и с ВиК, което затъва все по-дълбоко в несъстоятелност, уволнява много хора и не може да се справи със събирането на задълженията си от клиентите. Но цяла армада от юристи се е наредила на „хранилката” около сравнително новия шеф на дружеството Пламен Трифонов. Юристконсулт на ВиК е Мариана Велева, подпомагана от друг адвокат – Рафаилов, чиято съпруга е съдия в Административен съд – Сливен. Според посветени, като защитник на дружеството се явява и адв. Коналев, а Мария Григорова била на договор там. Но "върхът на сладоледа" е ангажирането чрез отделен договор, представете си, на "Попов и кантора" от София! Адвокатска кантора, разбира се! И всички изброени дотук се грижат все за интересите на ВиК - Сливен, но така и не смогват да се справят с трудната мисия да съберат задълженията на клиентите.