Ръководството на ПП ГЕРБ изпрати поздравителен адрес до структурите на партията по случай Коледа и Нова година

Спечелихме втори поред парламентарни избори, но ни беше отнета легитимната възможност да управляваме страната

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателят Цветан Цветанов изпратиха поздравителен адрес до структурите на партията по случай предстоящите празници, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

В него се посочва: „От името на ПП ГЕРБ и от наше лично име Ви честитим Рождество Христово и наближаващата Нова 2014 година. В края сме на една тежката година за политическа партия ГЕРБ.

И тя е такава не защото не показахме сила, воля и трудолюбие през последните 12 месеца, както през всичките предходни години, а защото станахме жертва на една огромна несправедливост. Спечелихме втори поред парламентарни избори, безпрецедентно в най-новата история на България, но ни беше отнета легитимната възможност да управляваме страната. Противно на волята на избирателите, властта беше узурпирана от възможно най-неестествената коалиция, която политиката познава. Победиха ни не с аргументи, а с гигантски медийни и институционални манипулации, не с управленски програми, а с режисирани сценарии след провокирани от тях демонстрации, не с лостовете на демокрацията, а с агентурните прийоми на комунистическата тоталитарна система, която ги създаде. БСП, ДПС и Атака се обединиха в най-вулгарната си целувка, единствено в името на унищожаването на ГЕРБ и разграбването на всичко, което постигнахме в годините, когато управлявахме държавата.
Резултатът от войната срещу ГЕРБ е пагубен за България – на власт е поредната Тройна коалиция, която води страната все по-далеч от Европа.

Така, както беше и през 2008 г., Европейската комисия започна поетапно да спира всички европейски програми за България. Правителството трупа огромни дългове, за да купува гласовете на възрастните и социално слабите хора за наближаващите избори. Неадекватното и некомпетентното управление изправи пред фалит енергетиката, срина системите за сигурност в страната, замрази развитието на инфраструктурата, изгони инвеститорите, разруши пенсионната система, изправи пред колапс здравеопазването и образованието, провокира етническо напрежение... След повече от половин година на непрекъснати протести, хората са доведени до отчаяние, защото никой от управляващите не иска да чуе гласа им.

След само половин година на власт, БСП, ДПС и Атака бутнаха държавата в бездната на икономическата, финансовата и социалната катастрофа.
Затова днес е по-важно от когато и да било, да бъдем обединени зад ценностите и идеите, които ни събраха преди 7 години. Изминаващата година доказа, че ГЕРБ е единствената изцяло независима партия в България. Доказва го както фактът, че срещу нас се изправиха всички, така и безрезервната подкрепа на Европейската народна партия и европейските ни партньори. Именно в най-тежките месеци около изборите през май, ГЕРБ получи изключителна подкрепа от ЕНП и се утвърди като основния партньор на европейската десница в България. Това ни задължава да постигнем поредната си изборна победа, както на изборите за Европейски парламент през май 2014 г., така и на неизбежните предсрочни парламентарни избори. За да защитим репутацията си на победители и да спасим страната от катастрофата на популисткото правителство, сме длъжни не само да повторим резултатите от предишните евроизбори, на които спечелихме 5 мандата, но и да увеличим резултата си. По този начин ще покажем категорично, че имаме доверието на мнозинството от българските граждани и предсрочните парламентарни избори са задължителни, за да се успокоят хората.
Не на последно място, в навечерието на най-светлите християнски празници, бъдете здрави, не губете вяра, че бъдещето може да бъде и по-добро и не правете компромис с моралните си ценности, независимо от негативизма, с който ни заливат. Уверени сме, че всички заедно можем да превърнем България в едно по-добро място за живот, където водещият принцип ще бъде върховенството на закона, а не корупцията и търговията с влияние, които властват в момента. Нека да проявим твърдост на духа и характер сега, за да можем да гледаме без срам децата си след време. Благодарим Ви за всеотдайната работа, която вършите неуморно през цялата година. Желаем Ви светли празнични дни, радостни мигове за Вас и Вашите близки, и много успехи през идващата 2014 година”.