Борисов поиска избори 2 в едно през май

Политика

22-12-2013, 20:42

Автор:

Румяна Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Овчаров: Ще се радвам, ако един ден имаме изобщо ток

Иван Иванов: Правителството наруши Закона, грози ни 3 млн. евро санкция от ЕС на година

Кой предостави властта на ДПС?

Борисов: Благодаря за доверието на българските граждани, които определиха ГЕРБ за първата политическа сила

Бойко Борисов: Броят тухлите на къщата ми, аз това кога съм го правил?

Борисов запозна Меркел с безконтролното харчене и вземането на кредити от правителството на Орешарски

Борисов: Огорчен съм, че сегашните български министри вече се третират в Брюксел като пощальони

Дни наред граждани, оставени без ток, фирмите – със загуби от хиляди левове, „заради дребна заядлица” от страна на ЧЕЗ?

Нова секира за народа! Двойни сметки за ток през декември

Няма къде да мърдат, ще вдигнат тока, прогнозира Борисов

Токът поскъпва с 30% – очаква ли ни познатия „горещ” февруари

ДПС управлява държавата?

Бойко Борисов: И 20 депутати да напуснат, ще има ГЕРБ, ще е по-силен, и пак ще победим на избори

Бойко Борисов: Волен е хвърлен на кучетата

Внимавайте! Сметките за ток няма да намалеят!

Орешарски, Местан и Станишев не спечелиха изборите,

а с тайната си организация помежду им подведоха и Волен Сидеров, и избирателите си. Това заяви Бойко Борисов от ефира на НТВ в предаването „Всяка неделя”.

Станишев нарича циркаджии и смешници хора от ГЕРБ, а след като народът избра нас, какви са те тогава? Ако си загубил за пореден път по време на избори от такива като нас, не давай поне тези квалификации, подчерта Борисов в отговор на изказване от страна на лидера на ПЕС. При това управление в страната ни намаляха инвестициите с над 10, 15 пъти, безработицата се увеличи, а теглят заеми, за да ги връщат всички българи, заедно с лихвите. Обещаха 250 000 работни места и да строят АЕЦ „Белене”, но не изпълниха нито едно свое обещание, изтъкна още Борисов.

Всеки, който работи в името на нечии чужди интереси и без кауза, ще замени АТАКА в тази коалиция, допълни лидерът на ГЕРБ.

2013 е лоша и добра, като всяка друга година. Здравословното ми състояние не беше добро, но подадох оставка заради протестиращите през февруари и спечелих изборите. ГЕРБ е най-стабилната партия и народът като ни избра, го доказа, подчерта бившият премиер Борисов.

Той е убеден, че изминалата година е категоричен успех за Ахмед Доган, който е успял да свали от власт едно демократично избрано правителство – ГЕРБ и сега управлява България. „Не хваля Доган – той е добър политик, който гони и постига целите си. Приемам резултатите такива, каквито са. ДПС е мандатоносителят.”

Като доказателство на твърдението, Бойко Борисов прочете част от имената на областни и зам.-областни от квотата на ДПС.

Bulgariautre припомня пълния списък, публикуван в новината „Кой предостави властта на ДПС?”

1.    Муса Джемал Палев – Благоевград
2.    Юсеин Мехмед – Бургас
3.    Мерткан Аптулов Ибрямов – Варна
4.    Кенан Ашиков – Габрово
5.    Исмет Абил Абил – Добрич
6.    Назми Мюмюн – Кърджали
7.    Муса Сеидахмед – Кърджали
8.    Юнал Мъстънов – Ловеч
9.    Юмер Мустафа Хамза – Пазарджик
10.  Енгин Кючуков – Плевен
11.  Юксел Расим – Пловдив
12.  Севгин Шукри –Разград
13.  Айлян Раифова Карамехмедова – Русе
14.  Насуф Махмуд Насуф – Силистра
15.  Неджми Осман Ахмед – Сливен
16.  Бейхан Дуран – Смолян
17.  Тунджай Рамадан Йозтюрк – Стара Загора
18.  Емел Расимова – Търговище
19.  Кадир Исов – Хасково
20.  Левент Зекериев – Шумен
21.  Ахмед Мехмедов – Ямбол

ДПС е 3-та политическа сила и предоставената им власт не отговаря на постигнатите резултати по време на изборите.

Като първа политическа сила, ГЕРБ няма нито един представител на тези постове, а това поражда напрежение в страната и е неестествено, категоричен е Борисов. По думите му няма джентълменство в политиката – „като те е победил някой, признай му победата”.

Сидеров е жертва на самия себе си – сега излезе истинската му същност. Предаде избирателите си. От АТАКА изговориха най големите лъжи към избирателите си и се съюзиха с ДПС, коментира Борисов. Той допълни „Няма по - лошо от непоискана помощ. Нека Сидеров да си направи изводите сега и защо беше щаден месеци наред, а изведнъж го нападнаха”.

Когато имаш кауза, си силен, но когато дойдат изборите - да каже Волен унищожихме ГЕРБ, но доведохме ДПС на власт, но как ще може да обясни направеното на избирателите си, попита Бойко Борисов.

Неуместно и доста закъсняло е извинението на Станишев към Местан за Възродителния процес, защото стотици хиляди мюсюлмани са били прокудени, подчерта Бойко Борисов.

Според него теория за конспирация има само в опорните точки на Моника Йосифова, изготвени за БСП, за да налагат тези техни теории чрез медиите в обществото.

Борисов изтъкна, че за премиера Орешарски годината е била тежка и не му завижда, тъй като управлява България в тотална изолация от света, а навсякъде го преследват протестиращи.

Той, дори беше в Китай на изложба, а не – официално посрещнат като министър-председател на страната ни, аргументира се лидерът на ГЕРБ.

„Нека Орешарски да признае резултатите от нашето управление - сега хората ги виждат – магистралите, пречиствателни станции, „Дунав мост 2”, детски градини, училища, 0.46 процента бюджетен дефицит...България, заедно с Германия беше една от малкото страни, извадена от процедурата по свръхдефицит и всичко това като експерт Орешарски трябва да го отчете”, категоричен е Борисов.

„По време на управлението на ГЕРБ за 4 години взехме 8 млрд., но постигнахме всичките си цели, а сега това правителство за 6 месеца изтегли заем 6 млрд., ако са на власт още 4 години, какво ще се случи тогава”, попита Борисов.

Орешарски не е лидер, не е спечелил изборите. Аз съм лидер на своята партия ГЕРБ, посочи Бойко Борисов.

Няма как да оказвам контрол върху президента на Република България Росен Плевнелиев. Той води своята политика, носи своята отговорност и за институцията. Понякога имам различно от неговото мнение, но той защитава българските граждани, каквото и да е казал е било заради това, посочи Борисов.

Кабинетът на Орешарски се отказа от правата си.

На заседание на Министерски съвет гласуваха близко 200 милиона от парите на данъкоплатеца за „Южен поток”, а  ги препратиха в енергийните дружества НЕК и БЕХ. Уж намаляват цената на тока, ама се чудят и самите те защо сметките в парламента растат. Те не знаят още какво ще правят с проекта, защото нищо не е ясно по него, но, за да манипулират общественото мнение с лъжи за намаляването цената на тока, взимат подобни решения. Така Борисов коментира случилото се с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който предал писмо на енергийния еврокомисар Гюнтер Йотингер, с което му дава право да води преговори с Москва по проекта "Южен поток" от името на икономическото ведомство.

Преди две седмици Брюксел открито разкритикува междуправителствените споразумения на Русия с държавите -членки, през чиято територия минава газовото трасе. Не е ясно дали и как писмото е било съгласувано с Министерския съвет и премиера Пламен Орешарски.
Според съобщение на икономическото министерство в сряда сутрин екип начело със Стойнев и представители на Европейската комисия е трябвало да проведат работна среща в Брюксел. Поради промяна в графика на Йотингер обаче срещата е пропаднала и е било решено тя да бъде отложена за началото на следващата година. В този ред на мисли Бойко Борисов заяви, че явно сегашните министри от този кабинет се третират само като пощальони в Брюксел.

За народа 2013 беше поредната трудна година, всеки ден - протести, нестабилност, огромни, неподплатени с работа харчове от страна на сегашните управляващи. Избори през септември ще бъдат фатални. За да се успокои обстановката в България, през май месец трябва да има избори, заключи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.