"Прави любов, а не война" в центъра на Лондон

Нашите сънародните с коледно представление за англичаните

Представители на българската общност организираха снощи на площад Лестър в централен Лондон коледно представление, чиято цел бе да се отпразнуват Коледа и премахването на ограниченията на пазара на труда за българи от идната година, съобщиха организаторите пред БТА.

Управата на Коледния панаир на площад Лестър предостави сцената на нашите сънародници, за да представят на лондончани своя коледен поздрав. За час на мястото, което е сцена на всички световни кино премиери, се развяха български флагове и се чуваше българска фолклорна музика.

В програмата участваха фолклорни състави, както и деца, които изпълняваха коледни песни, танцуваха народни танци и рецитираха поезия. Участие в програмата взе и Антон Георгиев, двойник на Мистър Бийн, който изпълни песни и скечове на английския комичен герой.

Въпреки проливния дъжд, който се лееше в британската столица, българите не се уплашиха и изпълниха площада. "Прави  любов, а не война" бе мотото на този своеобразен концерт изненада.

Лошото време не попречи на минувачите да спират, приятно изненадани от българските хора и песни, както и да снимат събитието с фотоапарати и телефони.

Идеята на организаторите на този коледен концерт изненада бе да покажат на британците, че българите не са повод за страх, защото са добронамерени.