Оставиха в ареста автоджамбаза Михаил от сунгурларското село Славянци

Определението на Окръжния съд в Бургас е окончателно

Окръжният съд в Бургас остави в ареста автоджамбаза Михаил Ангелов от сунгурларското село Славянци. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 10.11.2013 г. е задигнал чуждо возило от гаража на свой съселянин. Минути след като подкарва колата обаче Ангелов катастрофира и я оставя на пътя. Самият той е сгащен от полицията малко след това.

Районните магистрати в Карнобат му налагат най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Ангелов обжалва пред въззивния съд определението, с което му е постановен арестът.

Съдът обаче прецени, че представените доказателства водят до извод за обосновано предположение, че той е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години. Отчетено бе също, че младежът е показал не се е явил без уважителна причина в съдебно заседание по наказателно дело за опит за изнасилване, извършен на 02.03.2013 г. в с. Чубра. Съдебният състав намери, че съществува реална опасност той да извърши друго деяние или да се укрие в опит да избегне наказателна репресия, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.