Зелена светлина за уникалния парк-лабиринт в Поморие

Сливенска Митрополия ще предостави манастирския двор за реализация на мащабния проект

Зелена светлина получи уникалният парк-лабиринт в Поморие. Идеята на местната администрация е да изгради различни модули като музикална градина, в която децата ще могат да разговарят на голямо разстояние, чрез специални съоръжения под зeмята и огледалната градина, игрите на светлина ще красят парка.

Това стана възможно след като Сливенският епархийски съвет прие молбата на кмета Иван Алексиев за подписване на дългосрочен договор за ползване на двора на манастир "Свети Георги" за изграждането на градския парк. Решението се взе след като идейният проект за парка беше разгледан и одобрен от всички членове на епархийския съвет.

Предвидена е вградена в настилката шахматна дъска и огромни фигури, които ще подчертават нестандартната визия на парка. Тролей на въже пък ще има за най-малките посетители. В идейния проект е заложено виенско колело, алея за колоездачи и паркинг.

След взетото решение предстои подписване на договора и остойностяването на проекта. Намеренията на Община Поморие са, той да бъде включен и финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, в рамките на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Поморие, който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие” и предстои да бъде реализиран до 2015-та година.

Преди стартирането на проекта, той отново ще бъде представен пред обществеността, с цел да бъдат взети под внимание всички конструктивни предложения и препоръки по осъществяването му.