Орешарски няма намерение да сменя министри

" Рано е за смяна", смята премиерът

Пламен Орешарски заяви в интервю за "Труд", че е голямо предизвикателство да се работи в условия на политическа нестабилност.Според него единствения правилен ход е правителството да следва своята програма, за да не разочарова мнозинството от българските граждани.

Премиерът изрази убеденост, че когато се изпълняват националните цели, обществото ще оцени по достойнство свършеното, без значение дали го признава публично или не.

За оставката, която му искат, Орешарски каза: "Мисля, че искания за оставка и въпроси от типа "Кой" се задават само от една страна. Към същата тази страна могат да се зададат не един, а множество от далеч по-сериозни въпроси, но това не е конструктивен подход. Още в началото на моето университетско обучение са ме учили да не отговарям на некоректно зададени въпроси и следвам това азбучно правило".

За това дали назначава хора под натиска на БСП и ДПС той заяви: "За определени позиции аз търся подходящи специалисти, както вие се изразявате, близки до БСП и ДПС. Защото, ако изключим този кръг, остава кръгът от хора, близки до опозиционните партии, които не подкрепят кабинета. Струва ли ви се логично...?"

За оставката на министри: "Твърде е рано, за да ме питате за смяна на министри. Аз лично винаги съм бил консервативен по отношение на екипите, с които съм работил, и съм отбягвал самоцелни или прибързани промени в тях".