Пръстен спира хъркането?

85% от хората, които са изпробвали пръстена, са хъркали по-рядко и по-тихо, което означава, че и партньорите на хъркащите са имали по-здрав сън.
Пръстенът "Лека нощ" е изобретен от Майкъл Картър-Смит, който през 60-те е бил саксофонист.

Бижуто работи на принципа на акупресурата- древен китайски метод на лечение, според който по цялото тяло има точки за натиск, свързани с различни области и органи на тялото чрез пътища, наречени меридиани. Блокирането на тези пътища може да влоши здравословното състояние, но с активиране на правилната точка за натиск тези пътища могат да бъдат освободени.
Пръстенът за спиране на хъркането има две издутини от вътрешната страна, които оказват натиск на точки в основата на кутрето, пише БГНЕС. Така се отварят дихателните пътища и хората дишат по-лесно през носа, а не пухтят и не хъркат през устата.
По време на изследването 20 мъже, които хъркат, са били подложени на серия от тестове, докато спят, и са отговорили на въпроси относно качеството на съня им. Тестът е направен два пъти- веднъж с пръстена на малкия пръст и веднъж с пръстена, носен на показалеца. Когато пръстенът се носи на показалеца, където липсват важни точки за натиск, няма облекчение на хъркането.
17 от мъжете са спали по-добре, когато са носили пръстена на кутрето си. Те са хъркали по-рядко и по-тихо и са били по-малко изморени на следващия ден.
Хората със сънна апнея, при която прекаленото отпускане на мускулите в гърлото може да причини спиране на дишането стотици пъти през нощта, трябва на първо място да се обърнат към специалист.