Вижте най-добрите работодатели в света

Facebook е най-желаният работодател в света, сочи класация, изготвена на базата на анкети сред служители на компаниите, влизащи в списъка на най-добрите работодатели

Така е създадена ежегодна класация "Изборът на служителите".

През миналата година социалната мрежа "Facebook" остана на трето място в подреждането, но през 2013 г. получава одобрението на 99% от своите служители, което й позволи да измести от върха друго горещо име в света на технологиите - Apple.

Към декември миналата година служителите във Facebook са били 4619 души, а през октомври компанията откри инженерен отдел към офиса си в Ковънт гардън, централен Лондон.

Glassdoor позволява на потребителите си да споделят цялостните си впечатления за работата за дадена компания, както и да разкриват подробности за заплатата си, за процеса по кандидатстване за работата. Сайтът съобщи, че е получил близо три милиона оценки и съобщения за заплати. Служителите на Facebook са посочили, че джагите, един ден в годината, посветен на видео игри и тенис на маса са някои от начините им да се забавляват. А всеки млад родител в компанията получава 4000 долара еднократна помощ.

Ето 10-те най-добри работодатели в света:

1. Facebook

2. McKinsey & Company
3. Riverbed Technology

4. Bain & Company

5. M. D. Anderson Cancer Center
6. Google
7. Edelman
8. National Instruments
9. In-N-Out Burger

10. Boston Consulting Group

Източник:10te.bg