От Европейския парламент питат изнудва ли Сидеров депутатите си

Разчитат ли сигналите от Европа премиерът Орешарски, вицепремиерът Зинаида Златанова и лидерът на ПЕС Станишев?

Депутати от всички групи в Европейския парламент питат в писмо българските институции за изнесени данни за подписани записи на заповеди от кандидат-депутати на "Атака".

Това съобщи пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.
В писмо до лидера на ПЕС Сергей Станишев евродепутатите питали защо той не е взел отношение по изнесените факти, както и защо прокуратурата не е провела достатъчно задълбочено предварително производство и защо е прекратила такова на основание, че не е реализирана подписаната гаранция.
Освен до председателя на парламента Михаил Миков, главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Пламен Орешарски, министъра на правосъдието Зинаида Златанова, адресат са и председателят на ЕП Мартин Шулц, на ЕК - Жозе Барозу, Вивиан Рединг - еврокомисар по правосъдие.
Главчев е категоричен, че тонът на писмото е изключително остър и се казва, че такива практики застрашават сигурността не само на България, но и на ЕС като цяло и, ако продължават да се толерират такива опити за манипулиране, е голяма опасността България да се превърне в третокласен член на ЕС.
Миналата седмица ПГ на ГЕРБ инициира подписка за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия, припомни Александър Ненков.