20 декември: От Игнажден до Коледа

Слънце в Стрелец, Луна в Рак-Лъв

Астрологична картина на деня - 20 декември
Би било прекрасно, ако не сте от ранобудните и имате възможност да проспите ранните сутрешни часове. Денят ще започне с конфликт между Луната и Венера, който предвещава сблъсък на интереси, сълзливо настроение и несъвместимост между нужди и желания. В случай, че успеете да преминете без усложнения през това сутрешно предизвикателство, денят ще ви се стори лек като песен.

Не пестете днес чара и обаянието си, както и комплиментите към околните. да демонстрираме качествата и възможностите си ще ни се отдава с лекота, без да се тълкува от околните като проява на лош вкус. Мнозина вероятно ще получат признания и поощрение, и ще имат чудесен повод да споделят радостта си. Други-шанс да постигнат напредък в постигането на лични цели в служебен и социален аспект. Така във вечерните часове, всеки ще има личен повод за празник, а социалните предпоставки ще бъдат повече от вдъхновяващи.

Днес е Игнажден. Според народните вярвания, Слънцето в този ден спира своя ход за да си почине и да започне дългия си път към лятото. Този ден отбелязва и началото на новата година в прабългарския календар, който и до днес се слави като най-точната и добре организирана календарна система. На този ден не се дава нищо на заем и не се изнася нищо през прага, за да се запази изобилието в дома. А онзи, който прекрачи пръв прага, се нарича полазник и внася своите качества в дома. Ако той е късметлия, добър, благороден, богат човек, такава ще бъде и годината. От Игнажден до Бъдни вечер, продължили родилните мъки на Богородица и това са най-съкровените дни в религиозния календар не само на прабългарите, но и на цялата християнска традиция.. Хубаво би било, ако в най-дългата нощ,  успеем поне за кратко да се откъснем от празничната суматоха, за да открием в себе си онази искрица, която ще вдъхне живот на новия жизнен цикъл, в който прекрачваме, надявам се с вяра и любов в сърцата си!

Работа и бизнес
Денят ще бъде успешен и продуктивен стига да не допускате околните да ви оказват натиск и влияние и да ви въвлекат в неизгодни дейности и нерационални действия. Избягвайте работа която ви е безинтересна и скучна. Изключение можете да направите само за дейности изискващи по-голям разход на енергия. Днес ще имаме достатъчно от нея и можем бързо да свършим работа, която в друго време би ни отнела дни.

Здраве, хранене и красота
Денят не е благоприятен за корекции в имиджа, но след пълнолунието косата става по послушна и расте по- бавно,така че  следващите дни са подходящи за посещение във фризьорски салон и оформяне на прически.Ако косата ви е естествено чуплива, то подстригването ще оформи плавни къдрици, а косата ви ще придобие допълнителен блясък и обем.

Желателно е да посветите част от времето си на активен спорт. Акомулранате енергия ще има обновяващ ефект върху организма, здравето и самочувствието ви. По-внимателни трябва да бъдат хората страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Те следва да избягват прекомерно натоварване и излишни вълнения.