Играе ли роля музиката в сексуалния подбор?

Мъжете смятат, че дамите са привлечени само от високата им заплата. Но ново изследване установи, че всичко, от което господата се нуждаят, за да спечелят сърцето на една дама, е китара.
Французи са открили, че жените са по-силно привлечени към мъже, които развяват китара, потвърждавайки подобно проучване, проведено в Израел миналата година.
300 млади жени на възраст между 18 и 22 години били помолени да дадат телефонния си номер на млад мъж, който държи в ръцете си куфар за китара, спортен сак или нищо. Резултатите показали, че жените се съгласяват по-бързо, когато мъжът държи куфара за китара. Това доказва, че музикалната практика се свързва със сексуалността.
При израелското проучване са направили Facebook профил със снимка на мъж, от който са изпратени покани на 100 необвързани студентки. В половината случаи снимката на профила била на обикновен, скучен мъж, докато в останалите случаи – на мъж с китара. Само 5 момичета приели поканата с първата снимка, но 14 отговорили на тази с китарата.