Без заплата преди Коледа?

Кабинетът дава някаква сума за разплащане, не е ясно колко и за кого

Една от основните задачи на лидерите и ръководителите на фирми е да мотивират хората, които работят за тях. Мотивацията на работното място е от решаващо значение за успеха на всяка компания.

Общини и бизнес са ужасени как ще платят заплати преди Коледа, тъй като няма да получат очакваните средства по изпълнението на европейски проекти по всички оперативни програми, тъй като те са спрени от десетина дни.
Най-тежко е положението с плащанията на безработните, които са наети по програма за временна заетост, финансирана от оперативна програма "Човешки ресурси". Там плащанията възлизат на около 90 млн. лв., по неофициални данни.
Парите по всички оперативни програми са спрени от две седмици. Причината е, че Европейската комисия е прекратила възстановяването на разходи от 15 ноември заради дефицита в европейския бюджет и ще започне възстановяване на средствата през януари догодина. Правителството одобри в сряда допълнителни средства към Националния фонд, но отказа да съобщи колко са отпуснатите средства, както и кои плащания първо ще бъдат покрити.
Правителствени източници твърдят, че са осигурени пари за покриване на плащанията за хората, наети по програма "Човешки ресурси", за да не посрещнат коледните и новогодишните празници с празна трапеза.
Най-вероятно плащанията по инфраструктурни проекти ще останат за следващата година и така фирмите, които са изпълнявали дейности по тях, също ще останат с празни джобове.

Има само един начин да накарате някого да извърши нещо. А той е, да възбудите у него желание да го извърши (Дейл Карнеги).