Цивилни ченгета в моловете ще дебнат за джебчии по празниците

Най-доброто от печата

19-12-2013, 06:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Много от джебчиите изглеждат като елитни европейци

Джебчии, които атакуват моловете по Коледа, изглеждат като добре облечени чужденци. През последните дни са задържани две такива джебчийски банди, съобщиха от столичната полиция. На брифинга, където бяха оповестени мерките за сигурност по празниците, журналистите бяха почерпени с банички и боза.

Много от джебчиите изглеждат като елитни европейци - лъскаво облечени, с добри маниери, говорят чужди езици и се сливат със средата в търговските центрове, каза зам.-шефът на СДВР комисар Младен Маринов. Те действат сред множеството, а за авангард им служат бременни и деца. Откраднатият портфейл се предава на друг, който напуска мола, а трети създава суматоха и отвлича вниманието на охраната.

В моловете от утре ще патрулират цивилни ченгета, които познават кримиконтингента. Полицаи с вид на хора, тръгнали да купуват подаръци, ще има освен в големите магазини и в градския транспорт, и на площада в Новогодишната нощ. За да е спокойна тази нощ, в София ще бдят 32 екипа огнеборци. 6000 негодни пиратки са иззети от пазари.