Пътничка роди в самолет

Свят

18-12-2013, 21:29

Автор:

Румяна Димитрова

Всичко от Автора

Жената поискала помощ от екипажа минути преди кацането

Пътничка роди момче в самолет на "Уиз еър", пътуващ от Валенсия, Испания, за Букурещ, малко след кацането му в румънската столица, съобщи авиокомпанията.
Жената поискала помощ от екипажа минути преди кацането вчера на летище Отопени в Букурещ, съобщи авиокомпанията в комюнике.
"По време на кацането пътничката получи помощ на задния ред на самолета от член на екипажа и лекар, който пътувал в същия самолет", допълни същият източник.
"Майката и новороденото бебе бяха посрещнати от линейка на летището и откарани в болница. Много сме горди от нашия екипаж, който се справи със ситуацията с професионализъм и грижа", съобщи "Уиз еър".
Авиокомпанията не уточнява националността и възрастта на пътничката.
"Макар майката и новороденото бебе да изглеждат добре, призоваваме всички бременни жени да не рискуват здравето си и да не крият бременността си", се казва още в съобщението.
Пътниците трябва да представят сертификат от лекар, ако пътуват след 28-та седмица на бременността и не могат да се качат на борда след 34-та седмица, припомня авиокомпанията.
През август 39-годишна мароканка роди в самолет на Мароканските кралски авиолинии, пътуващ от Казабланка за италианския град Болоня, минути преди той да направи аварийно кацане на летище Ел Прат в Барселона.