Как да спрете растежа на косъмчета по лицето

Маски, лесни за приготвяне вкъщи

1.    Пиенето на чай от мента намалява нивото на тестостерон в тялото – съответно и до намаляване растежа на косми по лицето.
2.    Лазерното обезкосмяване също е ефективен начин за справяне с проблема.
3.    Витамин B6 – предпазва от повишено отделяне на тестостерона. Витаминът се съдържа в банани, риба, пилешко, картофи, лешници.
4.    Електролиза – по-скъпа процедура, но и по-болезнена, защото косъмчетата се изкореняват чрез ток.
Окосмяването по лицето е особено досадно за жените. То може да накара една дама да се чувства непривлекателна, причинява стрес и притеснение. 
Нормално е косъмчетата на лицето да са меки или по-скоро да са мъхчета. Когато са груби и гъсти проблемите започват, защото те са много забележими и създават дискомфорт. Това прекомерно окосмяване може да се дължи на наследствени фактори, хормонален дисбаланс или странични реакции към някои лекарства.

Домашните маски в борбата с косъмчетата по лицето:

1. Смесете 30 грама захар с 10 мл прясно и изцеден сок от лимон в 150 мл вода. Разбъркайте добре и след това нанесете сместа върху лицето си в посока на растежа на косъма. Оставете продуктите да подействат за 15 минути. След това изплакнете със студена вода, като леко разтривате областта на лицето. Гранулираната захар и лимона ще действат като нежен ексфолиращ крем и същевременно ще премахнат окосмяването по лицето. Лимоновият сок ще действа като стягащ и естествен анти септичен продукт. Повтаряйте тази процедура веднъж седмично, за да получите желания ефект.

2. Друга домашна рецепта, която може да помогне за намаляването на растежа на космите по лицето и за премахването на нежеланото окосмяване е лесна за правене и използване, за това е необходимо да се използва всяка седмица. Изтискайте 10 мл лимонов сок, сложете 40 мл мед и разбъркайте докато получите една смес. След това напоете памучен тампон и разтривайте тази смес в посока на растежа на косъма по лицето си. Изплакнете след 15 минути. Повторете два пъти седмично в продължение на 2 седмици и след това всяка седмица, за да се справите с нежеланото окосмяване по лицето.

3. Една лесна за използване маска за лице, за да помогнете премахването на нежеланото окосмяване, е да изцедите 10 мл лимонов сок в чаша вода (150 мл). Добавете 30 грама брашно в тази смес и разбъркайте старателно. Нанесете тази жълта смес върху лицето. Изчакайте 15 минути и след това търкайте лицето си в посока на растежа на косъма, за да може да се премахване нежеланото окосмяване.

4. Използвайте две чаши захар, 1/4 чаша вода и 1/4 чаша лимонов сок. Загрейте тиган и сипете всички съставки в него. Оставете сместа да постой на слаб огън, докато продуктите се разтопят. След това ще получите гъста кафява течност, която може да се използва само веднъж. Преди да започнете да нанасяте проверите с пръст дали температурата е подходяща за вашето лице, за да не предизвикате изгаряне. След като сте нанесли продуктите изчакайте 5 минути и използвайте чиста кърпа или лента за кола маска, за да отстраните маската. Издърпайте в обратната посока на растежа на косъма.