Полицаи дебнат за пиратки

Животът

18-12-2013, 18:17

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без пиратки за празниците

Големи наказания за незаконна търговия

За избягване на инциденти и наранявания или възникване на палежи по време на Коледните и новогодишни празници, когато е засилено използването на пиротехнически изделия, апелираме към гражданите за повишена бдителност при употребата им, призоваха от полицията в Пловдив.

Пиротехника да се закупува само от лицензираните от МВР места, като внимателно се чете и изпълнява инструкцията за употреба върху всяко едно от изделията и се прецени мястото, където ще се възпламеняват с оглед пълната безопасност. Да не се борави с видимо повредени пиротехнически изделия или такива с изтекъл срок на годност. Да не се нарушава целостта на изделията или да се правят опити за тяхното разделяне или съединяване. Да не се предоставят на деца по никакъв повод, а при употреба да се спазват указаните задължителни безопасни отстояния на хора.

Обръщаме внимание, че употребата на пиротехнически изделия е забранена в превозни средства, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни и лечебни заведения, учебни заведения, социални домове, молитвени домове, храмове и манастири. От страна на ОДМВР – Пловдив е създадена организация по извършването на проверки в лицензираните търговски обекти за спазване изискванията на ЗОБВВПИ. Предприети са действия за недопускане на нерегламентирана продажба на пиротехнически изделия на места без разрешение. За констатирани такива случаи ще се търси най-строга наказателна и административна отговорност от лицата. Нека с желанието си да направим празниците незабравими да не помрачим радостта си и тази на близките и околните с неразумното си поведение при празничните илюминации, пишат от полицията.