Ожесточена борба за пари ли е продължението на "Четвърта власт"?

Вярно ли е, че серия на български филм по Би Ти Ви струва от 40 - до 60 хил.лв., а по БНТ- от 150 – до 180 хил. лв.?

Някои изгонени сценаристи и редактори са бесни на Севда Шишманова и Найо Тицин. Твърде вероятно е изгонените да са разпространили информцията около бюджета на продукцията, начина на разпределяне на парите, както и твърдението, че продуцентите ще бъдат разследвани от ДАНС.
Не е ясно как е разпределен бюджетът на сериала – над 2 млн. лв. само за 12 серии.
Не е ясно и дали програмната шефка Севда Шишманова получава солиден хонорар, тъй като освен продуцент, тя се води и консултант на сериала.
Факт е, че добри отзиви има единствено за актьорите, които са истинско съзвездие от професионалисти и въпреки грешките на екипа, успяват да провокират интереса на зрителя.
Защо срещу „Четвърта власт” се води черна медийна кампания? Дали филмът засяга политически интереси? Защо Шишманова се бори да бъде продължено неговото излъчване? Дали тя ще спечели допълнително достатъчно финансиране?
Шишманова дори си уредила гостуване в предаването „Пиано бар „Нощни птици” по БНТ с верните хора от екипа на сериала, за да хвали „Четвърта власт”. Там тя заяви, че вече се работи по продължение на поредицата и е почти сигурно, че втори сезон ще има. Освен това се похвали, че тв филмът е първият роден сериал, попаднал в официалната селекция на международния фестивал за аудиовизуална продукция и телевизионни програми FIPA. Там сериалът не само щял да се продава на чужди телевизии, но и да кандидатства да финансиране, с което евентуално да се подпомогне заснемането на следващ сезон.
Шишманова опита да оправдае и високата цена на сериала и уточни, че той е по-евтин от хита „Под прикритие”, а от 2005 г. досега имало 4 по-скъпи тв филма от кримката и медийния трилър.
От финансовите справки, които бяха публикувани миналата пролет на сайта на БНТ, а след това мистериозно изтрити, обаче става ясно, че една серия „Четвърта власт” струва между 150 и 180 хил. лева. С по-скромни суми е сниман „Под прикритие”, в който обаче има екшън сцени, които действително оскъпяват продукцията. За сравнение бюджетите на сериалите по Би Ти Ви се движат в границите от 40 до 60 хил. лв. на серия. Това сочат данните на частната медия и за „Стъклен дом” и за „Фамилията”.
Как е възможно един епизод тогава да струва 180 000 лева? Колко скъпи могат да са костюмите? При кого отиват останалите пари?