Пловдивчанин хвана крадец в дома си, закара го в полицията

Мисия Пловдив

18-12-2013, 11:40

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Домовите кражби не секват

Бързо полицейско производство е образувано срещу 30-годишен мъж, заловен в момент на кражба.

По първоначални данни вчера около 15.30 часа Ю.Г. бил влязъл през незаключената входна врата в апартамент на ул. „Ген. Радко Димитриев” в Пловдив и успял да вземе мобилен телефон, фотоапарат и три спортни чантички. Крадецът обаче бил изненадан и подгонен от 45-годишният собственик на жилището, който успял да го залови и съобщил в Шесто РУП.

Ю.Г. бил отведен от служителите в районното управление, където е задържан за 24 часа. При проверка се оказало, че мъжът е известен на полицията и осъждан за подобни престъпления.

Още четири сигнала за кражби от жилища в Пловдив са били получени вчера в полицията.

67-годишен мъж съобщил, че в нощта срещу вторник е бил разбит катинар на гаража му на ул. „Славееви гори”, от където са изнесени 60 литра олио, медна пръскачка и около 130 метра кабели. По първоначални данни по същото време крадци са били влезли през незаключена тераса в жилище на бул. „Александър Стамболийски” и са взели преносим компютър.

По подобен начин са били откраднати 720 лева от апартамент на ул. „Хан Тервел”. Пак през тераса, но чрез разбиване на дограмата, апаши са проникнали и в жилище на бул. „Копривщица”. От там са откраднати телевизор и 100 метра силов кабел. По думи на 60-годишния собственик крадците са влезли в дома му в периода между четвъртък и вчера.