Търси се Бисеров

Най-доброто от печата

18-12-2013, 06:16

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Засичат през GSM-а къде е бившият депутат

МВР издирва под дърво и камък Христо Бисеров. Съдът го обяви за изчезнал, след като за втори път бившият зам.-шеф на парламента не се яви като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов. Освен проверки на актуалния адрес се издирват и мобилните телефони, ползвани от Бисеров. По клетките на GSM-ите ще бъде установено къде се намира в момента ексдепутатът, обясниха ченгета. Веднага след края на съдебното заседание вчера патрули започнаха да обикалят дома на Бисеров на ул. "Хан Омуртаг". Оказа се обаче, че той не се е прибирал там повече от 20 дни. "Нямаме данни до момента Бисеров да е напускал страната, а ако тръгне да пътува, ще бъде задържан", коментираха от МВР. Снимки на обявения за общодържавно издирване ексдепутат са разпратени във всички РПУ-та в страната, както и по границите. 

Патрулки издирват бившия депутат от ДПС Христо Бисеров. Съдът го обяви за изчезнал, след като за втори пореден път той не се яви като свидетел срещу Октай Енимехмедов. Предния път магистратите наредиха Бисеров да бъде открит от Съдебна полиция и доведен принудително, за да свидетелства по делото. Заседанието започна в 10,30 ч във вторник, но от разследвания за пране на пари и данъчни престъпления политик нямаше и следа. Бившият зам.-председател на Народното събрание автоматично бе обявен за общодържавно издирване. Оказа се, че униформените са го търсили на улица "Хан Омуртаг" в София, където е адресно регистриран, но не го намерили в къщата. Домът на Бисеров е в съседство с резиденцията на чешкия посланик. Дори при носенето на призовката полицаите се объркали и притеснили дипломата.
На заседанието не стана ясно защо точно този адрес е бил известен на съда, тъй като според данните Бисеров не живее там от около месец. Сега МВР ще трябва да установи какъв е актуалният му адрес. Съдът изиска и справка от мобилните оператори дали на името на Бисеров се водят номера на мобилни телефони, за да бъде търсен и на тях. Веднага след края на съдебното заседание на столичните полицаи бе наредено няколко патрули да обхождат местата, които Бисеров най-често е посещавал. За целта униформените взеха данни от близки и приятели на бившия депутат. Освен това снимка на разследвания за пране на пари бивш депутат бе разпратена до всички РПУ-та в страната, както и по граничните пунктове. Засега обаче МВР не разполага с данни Бисеров да е опитвал да напусне страната. 
Досега по делото срещу Октай Енимехмедов бяха разпитани няколко депутати от ДПС, както и лидерът на партията Лютви Местан. Самият Ахмед Доган, който бе нападнат на 19 януари в НДК от Октай, не се яви на процеса. Почетният председател на ДПС бе заличен като свидетел поради влошено здравословно състояние и невъзможност да участва в процеса. Октай е обвинен в опит за умишлено убийство. Наказанието за това престъпление е от 15  до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Вчера в съда се явиха вещи лица, които са изготвили балистичната, техническата, медицинската и химическата експертиза на оръжието, с което Октай стреля срещу Доган. Според заключенията използваните от Енимехмедов боеприпаси не могат да причинят смърт, а само наранявания. Експертите обясниха, че има случаи, при които този вид пистолети засичат. За да се обясни засичането, може да бъде назначена и специална допълнителна експертиза, ако това не стане ясно от окончателната комплексна съдебномедицинска и балистична експертиза.