Холандските проститутки искат равенство с футболистите

Холандските проститутки поискаха от властите на страната да им предоставят пенсионни облекчения, подобни на тези, които получават професионални футболисти,  съобщава Гласът на Русия.

Адвокатът Вил Пост моли да не се вземат данъци от пенсионните плащания на проститутките под €5000 месечно. За аргумент той сочи, че проститутките, както и футболистите, са заети с тежък физически труд в най-продуктивните си години. Освен това, според него, мъжете предпочитат млади жени, което намалява за жените времето за упражняване на професията си и спестяване на пари.

През 2011 г. в  медиите се появи информация, че сексиндустрията в Холандия може да бъде обложена с данък, а след това тези средствата да се ползват за погасяване на дефицита. Според данни на BBC News от 2011 г. , годишните приходи на проститутките в страната достигат 625 милиона евро.

Припомняме, че Холандия легализира  проституцията през 2000 година. В случай на официална дейност,  проститутките може да разчитат на достъп до мерките за социална подкрепа, включително обезщетения за безработица и държавна пенсия. Освен в Холандия, проституцията е легална и в Дания , Германия , Швейцария, Гърция, Белгия и Латвия.