Златната ни медалистка по физика - без стипендия, писали й неизвинени отсъствия, докато се подготвя, за да представи България

Явно Катерина не е извоювала достатъчно награди, за да се гордее с постиженията й училището?

Катерина е кандидатствала и е приета в Станфордския университет в САЩ. Вестта, че Катя ще учи с децата на сенаторите на Америка обаче е помрачена и от вестта, че тя няма да получи сумата от 50 лева като стипендия от сегашното й училище.
За директора на "ПМГ Никола Обрешков" в Казанлък – Стефан Дамянов причината е, че Катерина Найденова не е изпратена от училището на състезанието...
Майката на златното ни момиче изказа своето възмущение. Според нея детето не е посещавало учебните занятия заради подготовка за олимпиади, кандидат - студентски изпити и боледуване. Тя е потресена от реакцията на директора, който явно не желае да отмени решението.
Дали щеше да има значение, ако момичето присъстваше в часовете, но нямаше висок успех? Освен всичко останало Катя има право на социална стипендия, тъй като се отглежда без баща.
Последната голяма награда на Катерина е от Международната олимпиада по експериментална физика в Москва. Тя и отборът се завръщат преди дни с голямата отборна награда ГРАНД ПРИ, 1 сребърен и 2 бронзови медала. Катерина е обявена и за най-добрата млада жена физик в света.