Роми от "Факултета" нападнаха служители на "Софийска вода"

Живеещите в квартала не са плащали вода от 20-30 години

Служители на “Софийска вода” са били нападнати от роми от столичния кв. “Факултета” при опит да бъде спряна водата заради неплащане.

Живеещите в кравртала не са плащали вода от 20-30 години. Въпреки това смятат, че заслужават вода, защото не са получавали сметки. Според тях нямат никаква вина, че "водопроводът е незаконен". Когато служителите се опитали да спрат водата, ромите налетяли на бой.

“По време на изпълнение на служебните си задължения при експлоатация и прекъсване на водопроводната мрежа има случаи, при които е застрашена сигурността и живота на служителите и техниката на „Софийска вода“ АД“, се казва в писмото на дружеството до Цветлин Йовчев.

Чрез министъра на МВР компанията търси съдействие от органите на реда за обезпечаване на обществения ред и сигурност, за да не се стига до нежелателни инциденти.

“Като клиентски ориентирана компания „Софийска вода“ не може да си позволи неравнопоставено отношение към своите клиенти. В тази връзка дружеството счита за недопустимо толерирането на кражби на вода и ще направи всичко възможно в рамките на закона тези практики да бъдат ограничени, за което са нужни усилията на всички заинтересовани институции”, пишат още от дружеството.