Мартин Димитров: В момента няма друга алтернатива освен нас

"Нужно е в момента да има единство на дясното"

"Аз не съм в ръководството на "Синьо единство. Аз няма да напусна на никаква цена, защото цената ще бъде много висока. Много наши врагове се зарадваха на това, че се предвиждаше разпадане на Реформаторския блок", допълни още Мартин Димитров от Реформаторския блок в ефира на бТВ.

"За да влезем в този блок трябва да имаме мандат. На вчерашното заседание на блока ни беше казано, че им е омръзнало да се мотаме. На параметрите, които гражданския съвет прие трябва да се включат шест партии".

"Синьо единство" нямаха мандат. Ако е имало някакво споразумение, ние не знаем", заяви заместник-председателят на ДСБ Петър Москов.

"Ние бяхме обвързани с тезата, че трябва да замълчим. Има 4 месеца на преговори, на които е имало опити да се стигне до допирни точки. Тезите ни се различават от тезите на останалите партии", обясни още Москов.

"Това разделение е пагубно за България. Демократичната част от България не е представена в момента, ако ние повтаряме грешките от миналото значи не сме нужни на България. Има бъдеще в оставането в блока и тези идеи за разпадане ги няма", поясни още Димитров. "Хората искат алтернатива и ни питат дали има смисъл да гласуват за нас".

"Вчера се взе решение, за което съм благодарен, Реформаторски блок ще го има и той ще е отворен за хората с десни идеи. В Реформаторския блок сенки, призраци и интриги от миналото няма да виреят. Ние стъпваме по нови правила, говоря за отстояване на тези", каза още Петър Москов.

"Синьо единство" не може да се яви само на изборите, името го показва. Най-важно е, че има съвместимост в идеите ни. Идеите ни за ГЕРБ се припокриват. В момента въпросът е дали даваме алтернатива на българското общество. Той се създава в момента и тепърва ще набира сила. При демократите има винаги много разговори, тези, но е важното, че имаме общ път. Най-важното е, че форматът е отворен", завърши Мартин Димитров. "Реформаторският блок е алтернатива на БСП, ДПС и ГЕРБ. Пътят на българското общество минава през неизбежни мерки, които трябва да се предприемат.

Ние искаме да отидем към Трета българска република и нова Конституция. Устойчивата политическа сила е Реформаторският блок. В четвъртък ще заявим, че ще се явяваме самостоятелно на изборите. Основният орган на блока е гражданския съвет, който взима важните решения. В структурата си имаме изпълнителен съвет, който решава, той ще избере говорителя си. Ние търсим общото, не се слагат разделителни линии", заяви още Петър Москов.