Разпуснаха Нефтохимик до второ нареждане

Ако бъде намерен генерален спонсор, играчите ще бъдат повикани след Нова година за начало на подготовката

Футболистите на Нефтохимик бяха разпуснати в зимна ваканция до второ нареждане. До Нова година повечето от играчите имат подписани договори с клуба, но след това могат да станат свободни агенти. Ръководството все още не се е отказало от идеята да намери спонсори за тима, въпреки, че до момента нещата удрят на камък.

Все пак надеждата умира последна, а спасението на тима може да се случи от най-неподозирано място, твърдят хора от кухнята. До Коледните празници играчите могат да получат по една заплата, като за това се работи в момента, като се търсят средства от различни фирми. Очаква се до края на тази седмица това да се случи.

Ако пък бъде намерен генерален спонсор, играчите ще бъдат повикани след Нова година, за да решат каква ще бъде съдбата им. Както е известно футболистите на нафтата повече от два месеца не са получавали заплати и някои ще се възползват от правото си да разтрогнат договорите си по вина на клуба. Това вече направиха по взаимно съгласие голмайсторът на тима Петър Димитров и защитникът Мартин Сечков.