Пускат 59 неиздавани песни и видеозаписи на Бийтълс

Добрич Лайф

15-12-2013, 13:13

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Новото европейско законодателство в областта на защитата на авторските права принуди звукозаписната компания Apple Records да пусне в продажба звукозаписи и видеоклипове с изпълнения на легендарната британска рок група "Бийтълс", които досега се разпространяваха нелегално в мрежата, съобщава в. "Гардиън", цитиран от EkipNews.bg.
Според вестника от 17 декември ще станат достъпни за сваляне срещу заплащане 59 аудио и видиофайлове, сред които четири студийни версии на "She Loves You", пет версии на песента "A Taste of Honey", невлезли в официални версии кадри с изпълнения на Ливърпулската четворка, звукозаписи на песни на групата от ефира на Би Би Си, както и песни написани от участници в групата за други изпълнители: "I`m In love" и " Bad to Me" за групата "Мърси бийт" и Били Джей Крамър.

Както отбелязва "Гардиън", компанията Apple Records не възнамерявала официално да публикува всички материали, които притежава, но е била принудена да направи това, за да не загуби авторските права върху тях.

Съгласно промените на съществуващото законодателство в Евросъюза, които влязоха в сила неотдавна, непубликуваните материали на музиканти 50 г. след техния запис не могат да бъдат обект на авторски права.
Публикувайки официално първа записите, компанията ще може да получи за себе си правата върху тях.
Преди два дни стана ясно, че легендите от Бийтълс" ще получат наградата за цялостно творчество на церемонията по раздаването на наградите "Грами" през 2014 г.