Лют студ и преспи ни чакат по Нова година

Градусите падат до минус 17

Лют студ и преспи ни чакат по Нова година, пише "Телеграф". Според сайта gistameteo.ru на 30 и 31 декември температурите ще паднат до рекордните минус 17. Най-ниски ще са градусите във Видин, а в София ще е минус 14. Навръх празниците ще натрупа доста сняг, особено в Северна България, като валежите ще почнат още на 30 декември.

Прогнозата на родните синоптици стига само до Коледа, а за Нова година повечето от тях отказват да дават категорично мнение. Леко застудяване се очаква още в началото на новата седмица, когато в понеделник и вторник температурите ще паднат малко, обясни дежурният синоптик на БАН. Максималните стойности ще бъдат между 1 и 6 градуса. След вторник обаче слънцето ще се покаже и чак до събота ще ни радва хубаво време. Другият уикенд температурите ще стигнат 10 градуса.

След 22 декември синоптиците прогнозират леки заоблачавания и валежи. Според сегашната прогноза, която вероятно ще търпи промени, след Коледа може да се порадваме на сняг, но най-вече по високите места и планините, а на по-ниските ще вали дъжд.